Σερπαντίνα για τζάκι καλοριφέρ

 


Άλφα Ενεργειακή

Θέρμανση με μαντεμένια τζάκια

Σερπαντίνα για τζάκι καλοριφέρ

Η εταιρία Άλφα Ενεργειακή προτείνει τις κάτωθι λύσεις για θέρμανση χώρου με στερεά καύσιμα:Α. Μαντεμένια τζάκια βαρέως τύπου χυτευμένα στην Ελλάδα με προδιαγραφές της Άλφα Ενεργειακή συγκεκριμένα:

Μαντέμι GG20.

Μέσο βάρος, ανάλογα του μοντέλου 200 kg.

Εγγύηση 10 έτη (δεν καλύπτονται: τζάμια, πόρτες, και περιπτώσεις θερμικών ή μηχανικών σοκ).

Β. Μέσα σε συγκεκριμένο τύπο τζακιού τοποθετείται εναλλάκτης (σερπαντίνα) που αποτελείται από σωλήνα άνευ ραφής βαρέως τύπου σε δύο σειρές που καταλήγουν σε άνω και κάτω συλλέκτη (κολλεκτέρ).Στα τέσσερα σημεία του εναλλάκτη υπάρχουν μούφες 1¨. Ο ανωτέρω εναλλάκτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τους κάτωθι τρόπους.

Συνδέεται ο εναλλάκτης με τον κεντρικό λέβητα θέρμανσης του σπιτιού, χωρίς την βοήθεια κυκλοφορητή. Δηλαδή λειτουργεί ως ¨θερμαντικό σώμα¨ το οποίο όμως δίνει ενέργεια στον λέβητα και δεν παίρνει από τον λέβητα όπως λειτουργούν τα κλασσικά θερμαντικά σώματα.

Β2. Ο εναλλάκτης μπορεί σε συνεργασία με την μονάδα Άλφα Ενεργειακή ecol να λειτουργήσει ως αυτόνομη κεντρική θέρμανση.

Η λειτουργία της μονάδας στηρίζεται στην εξής αρχή:

Όταν η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής είναι από 60 C και πάνω, η μονάδα επιτρέπει την διέλευση του νερού προς τα σώματα όταν όμως πέσει κάτω από 60 C τότε αυτόματα ενεργοποιούνται δύο ηλεκτρικές αντιστάσεις για να το επαναφέρουν στους 60 C δεδομένου ότι κάτω από αυτήν την θερμοκρασία δεν έχουν απόδοση

τα θερμαντικά σώματα.

Για λόγους οικονομίας υπάρχει δυνατότητα να απομονωθεί η λειτουργία των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, όπως επίσης το βράδυ να λειτουργούν μόνο τα θερμαντικά σώματα στις κρεβατοκάμαρες και στο μπάνιο.

Η μονάδα Άλφα Ενεργειακή ecol έχει έγκριση CE και υπάρχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας OBI.

Β3. Η σερπαντίνα μπορεί να τοποθετηθεί και σε υπάρχον κτιστό ανοικτό τζάκι αλλά είναι προφανές ότι μειώνεται η απόδοσή της.

Β4. Αν τοποθετηθεί μόνο η σερπαντίνα χωρίς την συνεργασία με την μονάδα Άλφα Ενεργειακή ecol, μέσα σε τζάκι, κατά προτίμηση μαντεμένιο και κλειστό, μπορεί να τροφοδοτήσει θερμαντικά σώματα για θέρμανση χώρων αλλά μόνο μετά από μελέτη και επίβλεψη θα έχουμε ασφαλή λειτουργία.
Τεχνικές οδηγίες για μελέτη και κατασκευή μπορεί αν δώσει η Άλφα Ενεργειακή μέσω του προσωπικού της (μηχανικοί, θερμουδραυλικοί).

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας για συνεργασία, τιμές και να δείτε διάφορα μοντέλα τζακιών.

Σε κάποιο από αυτά μπορεί να μπει καυστήρας (Αμερικάνικος) υγραερίου ή φυσικού αερίου αν δεν θέλουμε να έχουμε καύση ξύλου. 

ΤΖΑΚΙΑ ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΑ

45 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ, ΜΕ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΑΕΡΙΟΥ

ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΕΣ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ

ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΦ'ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ*

ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣΤζάκι - Αερόθερμο

 

Άλφα Ενεργειακή

Boy III

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 9 επισκέπτες και κανένα μέλος