Συστήματα Διαχείρισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας

 

Για να γίνει αυτονομία σε μια πολυκατοικία, όπως χρόνια τώρα εφαρμόζεται στις νέες οικοδομές στην Ελλάδα, πρέπει να δημιουργηθεί μία κατάσταση όπου ο κάθε ένοικος θα ενεργοποιεί τη θέρμανση του διαμερίσματός του αλλά και το λέβητα από ένα και μόνο σημείο (τον θερμοστάτη) και θα τη σβήνει από αυτό ενώ ένας μετρητής θα μετρά το χρόνο που το διαμέρισμα απορροφά την θέρμανση από το κεντρικό σύστημα.

Με το σκεπτικό αυτό δημιουργήθηκε το ασύρματο σύστημα αυτονομίας, ειδικό για παλαιές δισωλήνιες θερμάνσεις που εγκαθίστανται εύκολα, χωρίς υδραυλικές μετατροπές και καλώδια μέσα στα διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας την ασύρματη τεχνολογία.

Η τοποθέτηση ασύρματης κεφαλής/βαλβίδας (1) πάνω σε νέο διακόπτη δίνει δυνατότητα ελέγχου της θέρμανσης κεντρικά από ένα θερμοστάτη (2) που βρίσκεται στο διαμέρισμα και που φροντίζεται να τοποθετηθεί σε ένα θερμικά αντιπροσωπευτικό σημείο του διαμερίσματος.
Όταν ζητηθεί θέρμανση από κάποιο διαμέρισμα ο θερμοστάτης στέλνει εντολή στις βαλβίδες των σωμάτων και συγχρόνως σε ένα δέκτη (3) στο λεβητοστάσιο ο οποίος συνδέεται καλωδιακά με τον πίνακα αυτονομίας (4) και θέτει σε λειτουργία τον λέβητα και τον κυκλοφορητή και παράλληλα αρχίζει η καταγραφή των ωρών.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Αφορά την εφαρμογή του ασύρματου συστήματος PERRY- PDA ENERGY για την αυτονόμηση της θέρμανσης της πολυκατοικίας.
Πώληση του συστήματος ανά θερμαντικό σώμα και ανάλογους δέκτες στο κλιμακοστάσιο ή το λεβητοστάσιο και πίνακα αυτονομίας στο λεβητοστάσιο με τους ωρομετρητές που αντιστοιχούν στα διαμερίσματα.

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ : Ευρώ 155,00

Η τιμή περιλαμβάνει όλες τις εργασίες, καθώς και εγγύηση 2 ετών.

Διάρκεια έργου : ο χρόνος τοποθέτησης είναι μικρότερος της μιας ώρας ανά διαμέρισμα.
Συντήρηση : Δεν απαιτείται καμία συντήρηση. Μετά το πέρας 2 ετών, αντικαθίστανται οι μπαταρίες από τις ασύρματες κεφαλές/βαλβίδες σωμάτων και τους θερμοστάτες χώρου.
Στην περίπτωση αλλαγής της  μπαταρίας από την εταιρεία, το κόστος μαζί με τον έλεγχο και συντονισμό ασύρματων συσκευών, Τιμή ανά θερμαντικό σώμα  : Ευρώ 9,00

Για την ασφάλεια και την σωστή λειτουργία του συστήματος στην πολυκατοικία σας, θα πρέπει να τοποθετηθεί μια βαλβίδα διαφορετικής πίεσης στο λεβητοστάσιο, για να διατηρεί τη ροή του νερού σταθερή στα απαιτούμενα επίπεδα προστατεύοντας το κύκλωμα θέρμανσης από υδραυλική υπερπίεση. Κόστος με την τοποθέτηση :Ευρώ 380,00 (που επιμερίζεται στα διαμερίσματα)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΦΠΑ

Συστήματα Διαχείρισης / Εξοικονόμησης Ενέργειας

 

Με την εφαρμογή του συστήματος αυτονομίας επιτυγχάνεται η πλήρης αυτονομία θέρμανσης σε παλιά κτίρια που χρησιμοποιούν το κλασσικό (δισωλήνιο) σύστημα κεντρικής θέρμανσης χωρίς αυτονομία.

Η τοποθέτηση θερμοστατικής κεφαλής (2) πάνω σε νέο διακόπτη δίνει δυνατότητα ελέγχου της θέρμανσης ανά δωμάτιο με επιλογή θερμοκρασίας. Η κατανάλωση ενέργειας από τα θερμαντικά σώματα καταγράφεται αυτόματα από μετρητές (1) που τοποθετούνται επάνω τους με ειδικό μοχλισμό στήριξης. Οι μετρήσεις μεταδίδονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε δέκτες (3) που τοποθετούνται σε κοινόχρηστο χώρο, από τους οποίους και τις συλλέγει η εταιρεία έκδοσης κοινοχρήστων προκειμένου να εκδόσει λογαριασμούς θέρμανσης. Παράλληλα ένας ελεγκτής αντιστάθμισης (4) ρυθμίζει την θερμοκρασία του νερού που διαρρέει όλη την εγκατάσταση ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες προσφέροντας έτσι την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης στο λεβητοστάσιο τοποθετείται μια βαλβίδα διαφορικής πίεσης για προστασία της εγκατάστασης από υδραυλική υπερπίεση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ (τοποθετούνται επάνω σε κάθε θερμαντικό σώμα)


ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ HKVE 202R
Τιμή με τοποθέτηση :Ευρώ 45,00

 

 

ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΟΣ (ίσιος ή γωνιακός) ΜΕ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ
Τιμή με τοποθέτηση : Ευρώ 41,00

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ Ευρώ 86,00
*σε περίπτωση καλυμμένου σώματος τοποθετείται θερμοστατική κεφαλή με απομακρυσμένο αισθητήριο με επιπλέον τιμή Ευρώ 40,00

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ(τοποθετούνται στους κοινόχρηστους χώρους)

Στο λεβητοστάσιο
ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗ)
Τιμή με τοποθέτηση : Ευρώ 740,00

 

 

ΒΑΛΒΙΔΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ
Τιμή με τοποθέτηση : Ευρώ 370,00

 

 

Στο κλιμακοστάσιο
ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΜΟΝΑΔΑ (ΔΕΚΤΗΣ) ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ανά δύο έως τρείς ορόφους)
Τιμή με τοποθέτηση:Ευρώ 270,00

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ Ευρώ 1.380,00
Επιμερίζεται σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας (ισόποσα ή με βάση τα χιλιοστά θέρμανσης του κάθε διαμερίσματος)

Τζάκι - Αερόθερμο

 

Άλφα Ενεργειακή

Boy III

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5 επισκέπτες και κανένα μέλος